Oldalas, egy kis csavarral
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó és októbertől újra kapható könyvéből való ételekkel.
Oldalas fahéjas párolt savanyú káposztával
Hozzávalók:
1 kiló oldalas,
4 gerezd fokhagyma
őrölt kömény,
2-3 deci víz,
olaj, só, bors.
50 deka savanyú káposzta,
3 evőkanál méz,
1 fej vöröshagyma apróra vágva,
2-3 babérlevél,
2-3 egész fahéjdarab,
fél deci olaj,
só, cukor ízlés szerint.
Elkészítése:
Az oldalast kétcsontonként feldarabolom. Megmosom, megtörlöm, majd a húsos részébe egy kisebb éles késsel kis lyukakat forgatok. Ezekbe beletömködöm a fokhagymacikkeket. Az oldalasdarabokat sózom, borsozom, és finoman megszórom őrölt köménnyel. Egy magasabb falú serpenyőben forró olajon oldalanként 5-5 percig kérget pirítok az oldalasokra. Hozzáöntöm a vizet, felforralom, majd a hőfokot mérsékelve, fedő alatt 30 perc alatt puhára párolom. Amikor a levét elfőtte, leveszem a fedőt, a hőfokot feljebb állítom, és 10 perc alatt folyamatosan forgatva minden oldalát pirosra sütöm. Amíg az oldalas párolódik, elkészítem hozzá a fahéjas savanyú káposztát. A mézet olajban karamellizálom, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, a fűszereket, rövid ideig párolom, majd hozzáadom az átmosott káposztát. Jól összekeverem, és addig párolom, amíg megpuhul.
További ínycsiklandó recepteket itt olvashat!
Hozzászólás zárolva.