Csőben sült brokkoli erdei gombával
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.
Hozzávalók:
1 kiló brokkoli,
20 deka erdeigomba-keverék,
1 szál póréhagyma,
20 deka vaj,
10 deka liszt,
8 deci tej,
30 deka reszelt sajt,
1 teáskanál őrölt szerecsendió.
Elkészítése:
a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, majd a feldarabolt póréhagymával és gombával serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Besamelmártást készítünk: vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A zöldségeket tepsibe helyezzük, ráöntjük a besamelmártást, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás zárolva.