Facebook hozzászólás
219

Csőben sült brokkoli erdei gombával

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk.

Kép: PP Archív

Hozzávalók:

1 kiló brokkoli,

20 deka erdeigomba-keverék,

1 szál póréhagyma,

20 deka vaj,

10 deka liszt,

8 deci tej,

30 deka reszelt sajt,

1 teáskanál őrölt szerecsendió.

Elkészítése:

a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, majd a feldarabolt póréhagymával és gombával serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Besamelmártást készítünk: vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A zöldségeket tepsibe helyezzük, ráöntjük a besamelmártást, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!