Paradicsomos rakott padlizsán Madrigal sajttal
A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a francia étel ráadásul még nagyon finom is!
(francia recept)
Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán,
4 nagyobb paradicsom,
15 deka Président Madrigal sajt,
1 deci olívaolaj,
bazsalikom,
póréhagyma,
fehérbor, s
ó, bors.
Elkészítése: az ujjnyi vastagra vágott padlizsánszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd zsiradékmentesen mindkét oldalukon megsütjük. Ugyanígy teszünk a fele paradicsommal. A másik felét egy percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk, kimagozzuk. A paradicsom húsából bazsalikomos mártást készítünk: olívaolajon póréhagymát pirítunk, hozzáadjuk a paradicsomot és a friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, pici fehérborral meglocsoljuk, majd öt perc főzés után turmixoljuk. Kiolajozott tepsibe tesszük a padlizsánszeleteket, rájuk a paradicsomkarikákat, erre rá a fűszeres paradicsomszószt, a tetejére pedig a reszelt Madrigal sajtot. 180 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.