Facebook hozzászólás
226

Paradicsomos rakott padlizsán Madrigal sajttal

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a francia étel ráadásul még nagyon finom is!

Paradicsomos rakott padlizsán – Kép: PP Archív

(francia recept)

Hozzávalók:

2 nagyobb padlizsán,

4 nagyobb paradicsom,

15 deka Président Madrigal sajt,

1 deci olívaolaj,

bazsalikom,

póréhagyma,

fehérbor, s

ó, bors.

Elkészítése: az ujjnyi vastagra vágott padlizsánszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd zsiradékmentesen mindkét oldalukon megsütjük. Ugyanígy teszünk a fele paradicsommal. A másik felét egy percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk, kimagozzuk. A paradicsom húsából bazsalikomos mártást készítünk: olívaolajon póréhagymát pirítunk, hozzáadjuk a paradicsomot és a friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, pici fehérborral meglocsoljuk, majd öt perc főzés után turmixoljuk. Kiolajozott tepsibe tesszük a padlizsánszeleteket, rájuk a paradicsomkarikákat, erre rá a fűszeres paradicsomszószt, a tetejére pedig a reszelt Madrigal sajtot. 180 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!