Facebook hozzászólás
285

Tonhal kék lagúna módra

A zöldségekből és halfélékből készült ételek közös tulajdonsága, hogy többségüknek az átlagosnál kevesebb az energiatartalma, így egy-egy jóízű étkezés után nem kell pluszkilóktól tartanunk. Ez a japán étel ráadásul még legendásan finom is!

Tonhal kék lagúna módra – Kép: PP Archív

Hozzávalók:

15-18 deka vörös tonhal,

1 darab norilap,

5 deka tempura liszt,

5 deka somen tészta,

5 deka fejes káposzta,

4-4 deka sárgarépa és kaliforniai paprika,

2-2 cent balzsamecet és szójaszósz,

1 kiskanál reszelt gyömbér,

a sütéshez olaj.

Elkészítése: a vörös tonhalat betekerjük a norilevélbe, majd a jeges vízzel palacsintatészta állagúra kikevert tempuramasszába mártjuk, és forró olajban 3-4 percig sütjük. A tésztát megfőzzük, majd az apróra vágott zöldségekkel összekeverjük, és a tányér közepére helyezzük. A tonhalat vékony szeletekre vágva a saláta köré rakjuk, majd a balzsamecetből, szójából és gyömbérből kevert szósszal meglocsoljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!