Ropogós pisztráng édesköményes rákraguval
Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd! Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
80 deka pisztrángszelet,
20 deka vaj,
5 deci muskotályos bor,
1 kisebb fej hagyma,
1 csomag újhagyma,
25 deka rákfarok,
1 csomag snidling,
15 deka édeskömény.
Elkészítése:
a halszeleteket megvajazzuk, sózzuk, borsozzuk, majd kivajazott sütőtálba tesszük, 1 deci borral megöntözzük, és lefedve ropogósra sütjük; melegen tartjuk. A vékonyan felszeletelt édesköményt, az apróra vágott újhagymát a borral puhára pároljuk, majd kivéve a zöldeket, a levet 15 deka vajjal krémes állagúvá dolgozzuk. Az elkészült mártáshoz hozzáadjuk a sütőedényben összegyűlt hallevet is, majd beleforgatjuk a konyhakész, felengedett rákhúst, az apróra vágott snidlinget, a puhára párolt újhagymát és édesköményt, és néhány percig még forraljuk. Rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.