Amikor a máj találkozik az almával
Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, a máj pedig bőséges D- vitaminforrás és elkészítése egyszerű, gyors és igen változatosan süthetjük. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el.
Hozzávalók:
60 dkg sertésmáj, 2 dl olaj,
2 dkg liszt, bors,
1 dkg fűszerpaprika, 40 dkg alma,
őrölt fahéj, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor,
1 dl félszáraz fehérbor.
Elkészítése:
A felszeletelt májat megborsozzuk és paprikás lisztbe forgatjuk. Kevés forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a szeleteket félretesszük.
Teflonedényben a felolvasztott vajon cukrot pirítunk, rárakjuk a megmosott és cikkekre vágott almát. Megszórjuk őrölt fahéjjal, és két perc sütés után felengedjük a fehérborral. Vigyázzunk, hogy az alma ropogósra sült maradjon. Bő olajban sült szalmahagymát és burgonyapürét adhatunk hozzá.
Hozzászólás zárolva.