Facebook hozzászólás
704

Zöldspárgás sárga tőkehal

Nem kívánja a nehéz húsokat? Egyen helyette inkább halat, mert nem csak finom, hanem bármilyen más húsfélénél egészségesebb. Egy óra alatt kész a vasárnapi ebéd!

A halételek nemcsak finomak és gyorsan elkészíthetőek, hanem egészségesek – Kép: PP Archív

Hozzávalók:

60 deka sárga tőkehalfilé (tonhallal is helyettesíthető),

60 deka
zöldspárga,

3 evőkanál citromlé,

3 tojássárgája,

2 deci tejszín,

10 deka vaj,

só, őrölt bors,

1 evőkanál friss, durvára vágott tárkonylevél,

cukor

Elkészítése:

a szeletekre vágott halat sózzuk, borsozzuk, majd a citromlével megöntözzük, és körülbelül fél órára hűtőbe tesszük. A megtisztított spárgát cukros-sós-citromos vízben néhány percig roppanósra főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel (gőz fölött) pár perc alatt összefőzzük, sózzuk, borsozzuk, pici tárkonnyal és citromlével ízesítjük, majd 2 deka vajjal mártássá keverjük. A halszeleteket a maradék vajon mindkét oldalukon átsütjük, tálra rakjuk, mellétesszük a spárgát, és leöntjük a mártással. A maradék tárkonnyal díszítjük. Párolt rizzsel kínáljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!