Facebook hozzászólás
264

Micsoda finomság: leveli béka! Te sem ismerted?

Cím
Szöveg

A leveli béka receptje nagyanyáink öröksége: a hideg januári időszakban ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető étel valódi változatosságot és sok vitamint hozhat a konyhánkba.

Érdemes minél nagyobb leveleket választani – Kép: Pixabay

Hozzávalók

10 darab lehetőleg minél nagyobb spenót- vagy tormalevél
5 zsemle
8 tojás
1 fej vöröshagyma,
zöldpetrezselyem

5 deka vaj
2,5 deci tej

Elkészítése

A spenótleveleket megmossuk, leforrázzuk, és szűrőre tesszük.
A zsemlét lehéjazzuk, tejbe áztatjuk, azután jól kinyomkodjuk.
A hagymát és a zöldpetrezselymet finomra vágjuk, s vajban megpirítjuk.
Négy tojásból rántottát készítünk, a másik négy nyers tojással elkavarjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, hogy meglehetősen híg legyen. Ezzel megtöltjük a spenótleveleket egyenként, összehengergetjük, a két végét pedig bedugjuk, azután lapos, jól megkent formába rakjuk. Negyed óra hosszat sütjük a sütőben. Tálaláskor fehérboros vagy tejszínes mártást adhatunk mellé.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!