A kacsa és a narancs szerencsés találkozása
Sokan nem kedvelik a kacsahúst, mivel zsírosnak találják, a vadkacsánál pedig a jellegzetes vadízt nem kedvelik. A narancsos kacsa azonban minden kacsagyűlölőt meg fog győzni: megéri kipróbálni!
Hozzávalók
4 kisebb bőrös kacsamell
fél deci narancslikőr
1 deci szárnyas-barnamártás,
1 deci narancslé
só
frissen őrölt bors
Elkészítése
A kacsamellek bőrös oldalát bevagdossuk, sózzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal. Serpenyőben, a bőrös oldalával kezdve, elősütjük, majd a húsokat a sütőedénybe téve sütőben készre sütjük. Ezután kivesszük a húst a sütőedényből , s melegen tartjuk. A kiolvadt zsírt kiöntjük egy edénybe
A serpenyőt a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszatesszük a tűzre, narancslikőrt, majd narancslét adunk hozzá, végül hozzáöntjük a barnamártást, és az egészet jól összeforraljuk. A kacsamelleket egy tálra téve felszeleteljük, és bevonjuk a mártással. Pirított mandulás vajban átforgatott párolt brokkolival és burgonyafánkkal tálaljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.