Facebook hozzászólás
502

A kacsa és a narancs szerencsés találkozása

Sokan nem kedvelik a kacsahúst, mivel zsírosnak találják, a vadkacsánál pedig a jellegzetes vadízt nem kedvelik. A narancsos kacsa azonban minden kacsagyűlölőt meg fog győzni: megéri kipróbálni!

Ez a recept minden kacsagyűlölőt meggyőz! (A kép illusztráció)

Hozzávalók

4 kisebb bőrös kacsamell
fél deci narancslikőr
1 deci szárnyas-barnamártás,
1 deci narancslé

frissen őrölt bors

Elkészítése

A kacsamellek bőrös oldalát bevagdossuk, sózzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal. Serpenyőben, a bőrös oldalával kezdve, elősütjük, majd a húsokat a sütőedénybe téve sütőben készre sütjük. Ezután kivesszük a húst a sütőedényből , s melegen tartjuk. A kiolvadt zsírt kiöntjük egy edénybe
A serpenyőt a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszatesszük a tűzre, narancslikőrt, majd narancslét adunk hozzá, végül hozzáöntjük a barnamártást, és az egészet jól összeforraljuk. A kacsamelleket egy tálra téve felszeleteljük, és bevonjuk a mártással. Pirított mandulás vajban átforgatott párolt brokkolival és burgonyafánkkal tálaljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!