Facebook hozzászólás
450

Harcsapaprikás, ahogy még soha nem próbáltad!

Habár a harcsapaprikás az egyik legismertebb magyar halétel, juhtúrós lángossal kombinálva igazi hungarikum, minden vendéglátó asztal dísze lehet. Érdemes kipróbálni!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
A lángostésztához:
25 deka liszt
1 deci tej
1 tojás
1,5 deka élesztő
só, étolaj
juhtúró
A harcsapaprikáshoz:

60 deka harcsafilé
30 deka vöröshagyma
paprika
paradicsom
fűszerpaprika
liszt, tejföl
só, étolaj

Elkészítése
A langyos tejben felfuttatott élesztővel,
 a liszttel, a tojással, a sóval és kevés étolajjal hólyagosra dolgozott tésztát készítünk. Kelesztés után bő zsiradékban kisebb méretű lángosokat sütünk.
Kevés zsiradékon a kockára vágott, besózott harcsafilét megpirítjuk, majd a halat kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon finomra vágott vöröshagymával, fűszerpaprikával, paprikával és paradicsommal pörköltalapot készítünk. Ha kész, liszttel és tejföllel behabarjuk. Kiforraljuk, majd visszarakjuk bele a harcsakockákat. Ezután már csak óvatosan, rázogatva keverjük, mert a hal könnyen összetörik. Pár perc főzés után a kisütött lángosra tálaljuk, juhtúrót morzsolunk rá, és tejföllel meglocsoljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!