Ez az igazi februári kényeztetés: almás-meggyes házi rétes
A desszertnek is meg kell adni a módját a februári báli-farsangi szezonban. Almás rétes? Meggyes rétes? Finom, persze, de hát semmi különös… Na de együtt? Különleges, és duplán finom!
Hozzávalók
6 réteslap
70 deka magozott meggy
1 kiló alma
10 deka darált dió
kristálycukor
vaníliás cukor
őrölt fahéj
1 citrom
vaj
Elkészítése
A meghámozott almát lereszeljük, citromhéjjal, kristálycukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és darált dióval ízesítve, összekeverve tölteléket készítünk. A kinyomkodott meggyből ugyanezekkel az ízesítőkkel készítünk tölteléket. Külön feltekerünk egy vékony rúd almás és egy rúd meggyes rétest, majd az így kapott két rudat egy harmadik réteslapba egybetekerjük. Vajjal megkenve forró sütőben megsütjük, és vaníliafagylalttal tálaljuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.