Itt a tavasz, borban a malac!
A tavasz közeledtével egyre több zöld finomság kerülhet az asztalunkra, de nem szabad megfeledkeznünk a kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében a kiváló húsételekről sem. Ilyen például a borban párolt vaddisznókaraj!
Hozzávalók
1 kiló vaddisznókaraj egyben
10 deka füstölt szalonna
2 deci vörösbor
2 deci tejföl
1 evőkanál liszt
olaj
5 deka gomba
8 szem borókabogyó
csipetnyi kakukkfű
só, bors
Elkészítése
A kicsontozott karajt megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, majd sóval, borssal, kakukkfűvel bedörzsöljük, és forró olajon körbesütjük. Mellétesszük a szétnyomott borókabogyót, a felszeletelt gombát és a szalonna bőrét. Aláöntjük a bort és körülbelül 1 deci vizet, majd lefödve puhára pároljuk. Kivesszük a húst, a pecsenyelevet átszűrjük, 1 deci tejföllel és a liszttel behabarjuk, felforraljuk. A felszeletelt karajt tálra tesszük, leöntjük a pecsenyelével, majd meglocsoljuk tejföllel. Bármilyen köret illik hozzá.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.