Facebook hozzászólás
179

Pikáns boros halszeletek

A hal egészséges, és ráadásul gyorsan elkészül. És persze finom – annak is érdemes próbálkoznia vele, aki idegenkedik tőle! Ez a recept a sültek és a párolt ételek kedvelőinek is kedvence lehet, különösen, hogy itt a borocskát nemcsak a hal mellé kínálva élvezhetjük, hanem maga a fogás is borral készül. A halételekhez fehér bor dukál, ám itt maga a hal vörösborban fürdik. Úgyhogy a harmónia kedvéért inkább roséval próbálkozzunk!

Kép: noivilag.hu

Hozzávalók
1 kiló vegyes hal
3 evőkanál olaj vagy zsír
5 deka liszt
1 deci vörösbor
petrezselyem
fél citrom
1 fej hagyma
babérlevél

Elkészítése
A besózott halszeleteket mártsuk lisztbe, és serpenyőben forró zsíradékban süssük meg, majd szedjük ki lapos, hőálló edénybe. A visszamaradt zsíradékban pirítsuk rózsaszínűre az ízlés szerint kockára vagy karikára szeletelt hagymát, majd adjunk hozzá 1 deka lisztet, pirítsuk vele zsemleszínűre, majd először kevés hideg vízzel, utána a vörösborral öntsük fel. Fedő alatt 10-15 percig forraljuk, picit megsózzuk, majd a fél citrom levével és egy szál babérlevéllel ízesítsük. Ha túl sűrű, kis vízzel vagy még borral hígíthatjuk. Ezután a mártást szűrjük rá a halszeletekre, és így együtt még 10 percig alacsony lángon hagyjuk, hogy összeérjenek. Előmelegített sütőbe is tehetjük.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel. Köretként sós vízben főtt burgonyát ajánlunk hozzá.

A recept forrása: noivilag.hu

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!