Ennivalóan mutatós: amerikai krémes
A krémes mindig is a magyarok egyik kedvenc sütije volt, ez itt az amerikai változat, legalábbis a nevében az. Viszonylag egyszerűen elkészíthető, emellett nagyon finom és mutatós sütemény.
Hozzávalók
A tésztához:
7 tojássárgája
20 deka cukor
20 deka liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
11 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
A krémhez:
7 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 deci tej
A tetejére:
5 deci habtejszín
5 deka reszelt csokoládé
Elkészítése
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. A tésztát sütőpapírral bélelt formába vagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 15-20 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A pudingporból és a tejből sűrű pudingot készítünk. Ha nem elég sűrű, tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingot még forrón keverjük össze a tojáshabbal, majd kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 8-10 percre (változatlanul közepes hőfokon). Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.
A recept forrása: noivilag.hu
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.