Facebook hozzászólás
290

Kéksajtos-hagymás rántott tök

Nem csak hagyományos módon lehet elkészíteni a rántott tököt, hanem egy kis fifikával újdonságot is csempészhetünk ebbe a mindennapi eledelbe. Érdemes kipróbálni!

Próbáld ki másképpen is a rántott tököt! – Kép: Yelp.com

Hozzávalók
1 kisebb zsenge tök
5 deka márványsajt
1,5 deci tejföl,
1 tojássárgája
1 csokor metélőhagyma
cayenne-bors
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítése
A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk, majd 1 centis szeletekre vágjuk. A tökszeleteket besózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd a keletkezett nedvességet leitatjuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt márványsajttal és a tojássárgájával, hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, majd cayenne-borssal fűszerezzük. A tejfölös krémmel megkenjük a tökszeletek egyik felét, kettőt-kettőt összeragasztunk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!