Egy kis különlegesség: paradicsomos rákfarkak szarvacskatésztával
Különlegeset produkálhatunk igen egyszerűen: ez a recept ugyanis viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, meg azzal a további nyolcvannal is, amely a paradicsomos rákfarkak mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.
Hozzávalók
● 20 deka mélyhűtött rákfarok
● 3 közepes méretű sárgarépa
● 1 édesköménygumó
● 2-3 evőkanál olívaolaj
● fél liter paradicsomlé
● 1 kiskanál méz
● 15 deka szarvacskatészta
● 1 deci narancslé
● 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
● só, bors
Elkészítése
Kiolvasztjuk a mélyhűtött rákfarkakat, majd papírtörlőn vagy konyharuhán megszárogatjuk. A sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk, az édesköményt is lehetőleg minél vékonyabb karikákra szeljük. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és megpároljuk benne a zöldséget. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a sót, a borsot és a mézet. Ekkor mehet bele a tészta, amit többszöri kevergetés mellett a csomagoláson jelzett ideig kell főzni az ízesített zöldséges paradicsomlében.
Amint elkészült a tészta, hozzáadjuk a narancslevet és a rákfarkakat. Felforraljuk, és ekkor, vagyis csak a legvégén adjuk hozzá a petrezselymet.
A rákfarkakat nyugodtan lehet csirke- vagy pulykahússal is helyettesíteni!
Ehhez a recepthez többféle serpenyő közül válogathat
az Életforma Shopban!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.