A magyar ízlés és az olasz konyha fenomenális találkozása
Az olaszos tészták közül talán ez a recept áll a legközelebb a magyar ízléshez. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint azzal a további nyolcvannal is, amely a szalonnás makaróni mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.
Hozzávalók
● 15 deka makaróni tészta
● 1 közepes hagyma
● 1 konzerv hámozott paradicsom
● 3 deka szalonna
● 5 deka mozzarella
● 1 deci tejszín
● 5 deka vaj
● 1 evőkanál zsemlemorzsa
● 1 evőkanál olívaolaj
● só, bors
Elkészítése:
A makaróni tésztát lobogó forró, sós vízben 5 perc alatt „al dente”-re, vagyis félpuhára főzzük. Közben egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott szalonnát. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük (a szalonna zsírja helyett használhatunk olajat is). Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és annak sűrű levét, majd csökkentett lángon 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor jöhet hozzá a tejszín, a só és a bors, majd újabb 5 perc elteltével a szalonna. Ekkor a vajjal és a tésztával összeforgatjuk a szalonnás öntetet, tűzálló tálba tesszük, megszórjuk a morzsával, és rátesszük a csíkokra vágott mozzarellát. 210 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ehhez a recepthez többféle tepsi közül válogathat
az Életforma Shopban!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.