Facebook hozzászólás
839

Házi tészta bazsalikomos-fenyőmagos pestóval

A tésztafélék csodásan sokszínűek átvitt értelemben és valóságosan is. Ez a variáció most ízében is különleges a bazsalikom-fenyőmag párosnak meg a petrezselyemnek köszönhetően, mindehhez szép zöld és vajsárga színeket vonultat fel, a tészta házi elkészítése pedig a formák végtelen lehetőségét kínálja. Próbáld ki, nem bánod meg!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
A pestóhoz:
0,5 deci extra szűz olívaolaj
1-1 kis csokor petrezselyem és bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
2 deka fenyőmag
2 deka dióbél
kevés reszelt parmezán
csipet só
A házi tésztához:
0,5 kiló finom liszt
5 tojás

A raguhoz:
20 deka zöld ceruzabab
(lehet mirelit is)
20 deka főtt újburgonya
pesto

Elkészítése
A pestoalapanyagokat egy keverőtálba tesszük, és botmixer segítségével pépesre tumixoljuk. Akkor jó a pesto állaga, ha enyhén krémes, könnyen adagolható és intenzív ízű.
A házi tésztához az alapanyagokat jól összegyúrjuk, és 1-2 milliméter vékonyságú tésztát nyújtunk belőle. Formázó vagy pohár segítségével kiszaggatjuk a kívánt formákat, és sós, forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt fogkeményre főzzük.
Amíg a tészta fő, egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a már félig főtt darabolt zöldbabot és burgonyát. Ha szükséges, kevés zöldségalaplével hígíthatjuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pestót.

Életforma-tippek

A pestóból érdemes több adagot készíteni, mert hűtőben több hétig is eltartható.
A tésztát ne hevítsük tovább, miután hozzáadtuk a pestót, mert az íze tompul, a színe kifakul.


További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Tésztafőzéshez sok érdekes eszköz között válogathatsz
az Életforma Shopban!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!