Kókusztejszínes meglepetéssüti gyümölccsel bolondítva
A természetes növényi rostok fogyasztása – főleg, ha magas szénhidráttartalmú tészták helyét veszik át – nemcsak ételallergiások, de más gyakori civilizációs betegségekben szenvedők problémáira is megoldást nyújthat. Most ilyen – nullkalóriás, organikus minősítésű és rendkívül magas rosttartalmú, NoCarb nevezetű – termékekből állítottunk össze egy ízletes és egészséges süteményt.
Hozzávalók
A tésztához:
● 5 tojásfehérje
● 1 zacskó NoCarb rizs alakú tészta
● 3 evőkanál szőlőmagolaj (de lehet más is)
● a fagyasztott gyümölcs leve
● 10 deka mandulaliszt
● 4 deka kakaó
● 1 kávéskanál NoCarb konjacliszt
● fél csomag sütőpor
● 5 kanál eritrit
● 5 kanál maltitol
A krémhez:
● 5 tojássárgája
● 5 kanál eritrit/maltitol keveréke
● ízlés szerint vanília
● 4 deci Cocomas kókusztejszín
Rátét
● 50 deka gyorsfagyasztott bogyós gyümölcs
Elkészítése
A gyümölcsöt a mélyhűtőből előző este kivesszük, és egy szűrőbe öntjük. A szűrőt alá edényt teszünk, hogy felfogjuk a gyümölcsből kiolvadó lét.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritrittel és a maltitollal, meg egy csipet sóval. A zacskó tésztát alaposan leöblítjük, és botmixerrel pépesítjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport alaposan összekeverjük. A tésztapürét egy nagyobb tálba tesszük, és összekeverjük a gyümölcs levével meg az olajjal, hozzáadjuk a habot és a kakaós, sütőporos lisztet, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a kiolvadt gyümölcsöt. Sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük 20-25 percig.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, s ha igen, akkor ráöntjük a tojássárgával, édesítővel, vaníliával összekevert kókusztejszínt. majd visszadugjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a krém megkeményedik a tetején. (Ez 10-15 perc.)
Ha kihűlt, szeleteljük, és tálaljuk.
● A konjac szubtrópusi évelő növény. A gumójából készült liszt rendkívül tiszta és kitűnő minőségű, legfontosabb alkotóeleme a növény vízben oldódó élelmi rostjai, amelyek képesek saját tömegüknél akár 300x több mennyiségű vizet megkötni.
● Az eritrit természetes szénhidrátmentes cukorpótló cukoralkohol, grammonként 0,2 kalóriát tartalmaz, glikémiás indexe nulla.
● A maltitol kukoricakeményítő alapú természetes édesítőszer, édesítő hatása közel azonos a cukoréval, de a kalóriaértéke 40%-kal kevesebb.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Sütés főzés közben gyakran kell valamit összetörni, pépesíteni,
és az embernek nincs kedve elővenni valamilyen gépet vagy nagyobb eszközt. Ennél a receptnél például a tésztát kell pürésíteni. Ehhez nagyon is megfelel egy ilyen krumplinyomó!
De az Életforma Shopban még nagyon sok konyhai munkát megkönnyítő hasonló eszközt találhatsz!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.