Salátacsoda: mediterrán, réteges!
A kora nyári, gyorsan melegedő időben mindenkinek jól esik egy könnyű vacsora. Ha azonban a család, a barátok már unják a zöldsalátát, lepjük meg őket egy igazi különlegességgel: a mediterrán réteges salátával.
Hozzávalók
● 20 deka tölteni való paprika
● 20 deka kápia paprika
● 50 deka paradicsom
● 35 deka cukkini
● 40 deka feta sajt
● 20 deka vöröshagyma
● 15 deka ciabatta
● 1 evőkanál mustár
● 2 teáskanál méz
● 4 evőkanál ecet
● 3 evőkanál száraz fehérbor
● 8 evőkanál olívaolaj
● 2 gerezd fokhagyma
● só, bors
Elkészítése
A saláta titka a rétegelés, ezért a hozzávalókat rétegekben kell a salátástálba helyezni. A paprikákat csíkokra vágjuk, és megpirítjuk, amíg a bőre egy kicsit meg nem barnul. A cukkinit vékony karikákra vágjuk, és forró olajban éppen csak átforgatjuk. Amíg a sült hozzávalók hűlnek, a ciabattát és a paradicsomot vágjuk minél vékonyabb szeletekre, a hagymát karikákra, a feta sajtot pedig apró kockákra.
A dresszinghez törjük össze a fokhagymagerezdeket, keverjük el egy tálban az olívaolajjal, az ecettel, a mustárral, a mézzel és a fehérborral. A hozzávalókat rétegezzük a salátástálba –egymás után egy-egy réteg ciabatta, paprika, feta, hagyma, cukkini, végül paradicsom -, és minden réteg közé kanalazzunk a dresszingből. A végén a maradékot is öntsük a tetejére. Legalább két óráig hűvös helyen (nem hűtőben!) hagyjuk állni.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● Salátát asztalra tehetünk szép nagy tálban, aztán mindenki vesz magának belőle, kistányérra, tálkába, vagy akár a nagytányérra köretként, attól függően, hogy mivel és hogyan terítettünk. De lehet személyre szabottabban is kínálni, például ilyen fagyis kehelyben. Kedves és látványos is, és így nem maradnak ott a végén a nagy üres tálban úszkálva a salátaromok.
Persze az Életforma Shopban nemcsak fagyikelyhet találsz, vannak valóban salátához kitalált praktikus kanalak, csipeszek, tálkák is!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.