Caracas torta, a csíkos csoda
Picit munkás ez a torta a kétféle krém miatt, de megéri, mert nagyon finom! A könnyű csokis-karamelles krémek felejthetetlenné teszik. Ráadásul milyen csinos…
Hozzávalók
● 20 deka fekete csoki
● 4-4,5 deci tejszín
● 1,2 deci tej
● 10 deka porcukor
● 2 tojássárgája
● 1 deka keményítő
● 2 levél zselatin
● 2 kakaós piskótalap
● világos és kakaós piskótacsíkok a csíkos szegélyhez
Elkészítése
Kétféle krémet készítünk. A csokishoz 2-2,5 deci tejszínt felmelegítünk, és felolvasztjuk benne a csokoládét úgy, hogy addig keverjük, amíg egyneművé válik. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük egy órára. Ezután a csokis tejszínt habverővel felverjük.
A másik krémhez a porcukorból világos karamellt pirítunk, és felöntjük a felfőzött tejjel. A tojássárgájákat és a keményítőt állandó keverés mellett hozzáadjuk, és továbbra is keverve lassú tűzön felfőzzük.Onnan levéve belekeverjük a vízben előáztatott, kicsavart lapzselatint. Amikor a zselatinos krém kihűlt, hozzákeverjük a maradék tejszínből felvert habot.
A piskótákkal kibéleljük a tortaformát: először az oldalát, felváltva kakaós és világos piskótacsíkokkal, ezután tesszük az aljára az egyik kakaós piskótalapot, amelyre rásimítjuk a csokoládés krémet, majd lefedjük a másik tortalappal. Erre jön a karamellkrém, amire már nem teszünk piskótát, csak kakaóport akkor, amikor már kihűlt.
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● A legfinomabb torta is még finomabbnak látszik, ha szépen van díszítve. Ez a torta- és süteménydíszítő szett nemcsak praktikus, de sok dicsérő szót is hozó segédeszközünk lehet!
A tortát persze illik szép tálra helyezni, szépen szeletelni, és a megmaradt részét pedig praktikus tartóban eltenni – az ezekhez valókat mind megtalálod az Életforma Shopban!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.