Facebook hozzászólás
7 007

Cseh krumpligombóc – ezt add a pörkölt mellé!

A klasszikus knédli nem biztos, de a cseh krumpligombóc biztosan kiváló kísérője lehet a magyar pörköltnek. Ez a recept kimondottan illik bármilyen raguhoz vagy szaftos húshoz is, emellett paprikás, tejfölös levesekhez is kitűnő betét!

Kép: chefkoch.de

Hozzávalók
70 deka burgonya
20 deka liszt
10 deka gríz
1 nagy tojás
2 deci tej
4 deka vaj
só, bors, szerecsendió
ízlés szerint petrezselyem, fokhagyma

Elkészítése
A burgonyát hámozzuk meg, főzzük meg sós vízben, aztán törjük össze minél alaposabban. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a grízt és a tojást, de – és ez az elkészítés trükkje – nem kezdjük el összegyúrni, mielőtt minden hozzávalót bele nem raktunk! A vajat megolvasztjuk, ráöntjük az alapanyagra, majd hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a szerecsendiót. Ráöntjük a tejet, és ez után kezdjük el erős mozdulatokkal, alaposan egybegyúrni az egészet. Sós, lobogó forró vízben 15–20 percig főzzük, majd kikanalazzuk, és lecsepegtetjük.

Életforma-tippek


Ehhez a recepthez igazán nem lehet mást ajánlani, mint krumplinyomót!
Úgyhogy most egy csinos, középárasat ajánlunk: 2490 forintba kerül. 

Az Életforma Shopban a ennél olcsóbbat és drágábbat is találsz!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!