Nyári grillsztár: kápiacsónak
Itt a kánikula, így érdemesebb könnyebb ételekkel is feldobni az esti grillezést. Ez a recept kíméli a gyomrot, de kényezteti az ízlelőbimbóinkat. Próbáld ki!
Hozzávalók:
● 60 deka kápia paprika
(három szép nagy darab)
● 20 deka juhtúró
● 20 deka sajt
● 3 evőkanál tejföl
● 1 evőkanál paradicsompüré
● 3 gerezd fokhagyma
● só, bors
● olívaolaj
Elkészítése
Mossuk meg alaposan a kápiát, csumázzuk ki, majd vágjuk félbe. A juhtúrót villával törjük össze, keverjük el a tejföllel és a paradicsompürével. A fokhagymát törjük össze, és keverjük bele a masszába. Sózzuk, borsozzuk, de csak óvatosan, mert a juhtúró sós egy kicsit. Töltsük meg a félbe vágott paprikákat, és szórjunk rá egy kevés reszelt sajtot. Grillrácson faszénparázs felett süssük addig, amíg a kápiák külseje meg nem pirul.
● Nem muszáj faszénen sütni, sütőben elkészítve is nagyon finom.
● Ha valakinek nincs faszénes grillezője, annak ezt a rendkívül egyszerű, akár egy pici erkélyen is használható grillszettet – acél grillrács, festett fém váz – ajánljuk. Igazán nem nagy beruházás, mindössze 2.690 forintba kerül.
Aki viszont inkább a konyhai sütőben akarja kipróbálni a sült juhtúrós kápiát, annak ezt a márványmintás, nem tapadó kerámiabevonattal ellátott acél tepsit ajánljuk. A piros szilikon fogó levehető. Ára 5.490 forint.
Grillezéshez és grillételek tálalásához sokféle hasznos dolgot találhatsz az Életforma Shopban.
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.