Facebook hozzászólás
8 377

Négyórás görög sertéskaraj

Ezt a finom sült húst, bár hosszan készül, nem hosszú idő elkészíteni – már ami a vele való munkát illeti. Rendkívül egyszerű recept, de különleges ízeket ígér, és biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Bármilyen alkalomra kiváló!

Kép: flickr

Hozzávalók
● 1 kiló sertéskaraj egyben
● 4 szárított paradicsom
● 2 gerezd fokhagyma
● pár szem olívabogyó
● 1-2 ág rozmaring
● 1-2 ág oregánó
● 2 evőkanál citromlé
● só bors
● olivaolaj

Elkészítése
A sertéskarajt megtűzdeljük rozmaringgal és oregánóval. Ezután a húst serpenyőben minden oldalán barnára pirítjuk. Közben a citromlevet sóval, borssal, a maradék zöldfűszerrel, a paradicsommal, az olajbogyókkal és a fokhagymával olívaolajjal együtt összeturmixoljuk, ha túl sűrű, egy kis vizet is adhatunk hozzá, és ezzel a krémmel egyenletesen bekenjük a hús minden oldalát.
Tűzálló tálban fedő nélkül 80 Celsius-fokon 3-4 óra alatt készre sütjük, közben időnként megkenegetjük a maradék krémes páccal.

Életforma-tippek

A lassú sütés – a konfitálás – sokféle húsnak kifejezetten jót tesz. Nálunk inkább szárnyasokat szoktak így elkészíteni, de a sertés is alkalmas, hogy ezzel az eljárással sütögessük, mint ahogyan ez a görög recept is tanúsítja. A konfitálás a régi, hagyományos konyha tartósító eljárása volt, így mi most egy ugyancsak hagyományos darabot ajánlunk hozzá: egy kívül-belül zománcozott vas sütőedényt.
Próbáld ki! Az ára is „hagyományos”: 2.190 forintba kerül.

És akkor még egy hagyományos apróság: bár kenőtollat általában sütikészítéshez szoktunk használni, de azért pácot is jól fel lehet vele vinni, például erre a finom egybesültre is… 250 forint az ára.

Az Életforma Shopban egyébként még számos más sütőedényt és sütőalkalmatosságot is találhatsz!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!