Facebook hozzászólás
230

Borsos-fokhagymás túrópogácsa

Ez nem az a hagyományos liszttel gyúrt és tepsiben kisütött pogácsa. Ez inkább a kőrözött félék csoportjába tartozó finomság. Igazán különleges ízesítésével egy könnyű, fogyókúrás vacsora fő alkotóeleme lehet némi saláta és pirítós kíséretében. Imádni fogjátok!

A kép illusztráció – Fotó: public-domain-image

Hozzávalók:
● 30 deka juhtúró
● 10 deka tehéntúró
● 10 deka vaj
● 2 gerezd fokhagyma
● 1 csokor metélőhagyma
● bors, só

Elkészítés:
A kétféle túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott metélőhagymát, a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk és összedolgozzuk. Egy napig a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. „Másnaposan” kisebb pogácsákat formálunk belőle, majd a tányérba szórt durván  őrölt borsban megforgatjuk. Pirítós kenyeret és salátát kínálunk mellé.

Életforma-tippek

Nincs sok tennivaló ezzel a finom, fűszeres étellel, ha jól összeért, már csak egy csinos tányér kell hozzá, hogy szépen tálalhassuk.  Erre biztos, hogy megteszi ez a nagyméretű szögletes kerámiatányér. Akár a salátát is mellé tehetjük.

Az Életforma Shopban pedig most mindenképpen érdemes alaposan körülnézni, biztosan találsz valamilyen ötletes ajándékot is!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!