Tori karage – „rántott” csirke japán módra
Nem kell a távol-keletre utazni, hogy egzotikus ételeket kóstolhassunk. A következő receptünk könnyen elkészíthető és mégis varázslatos ízvilággal kényeztet: próbálja ki bátran!
Hozzávalók:
4 csirkecomb,
2 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál reszelt fokhagyma,
1 evőkanál őrölt gyömbér,
1 nori algalap,
3 evőkanál kukoricakeményítő,
só, bors.
Elkészítése:
A kicsontozott csirkecombokat falatkákra vágjuk, az algalapot – ollóval – kis csíkokra szabdaljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük. Megöntözzük a szójaszósszal, hozzáadjuk a fokhagymát, a kukoricakeményítőt és a gyömbért és alaposan megforgatjuk, hogy a sűrű massza mindenhol érje a csirkehúst.
Ezután a csirkét mintegy egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Utána kiszedjük a csirkedarabokat, és forró olajban aranybarnára sütjük. Vékonyra szelt citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.