Finom romantika: erdei gyümölcsös poharas desszert
Az igazi édesszájúak nem csak Valentin-nap táján fogyasztják szívesen a poharas desszertet. Ez a sütemény kiváló a délutáni teázáshoz, kávézáshoz is. Forrón sose együk, legalább egy órát hagyjuk hűlni.
• 125 g áfonya, málna (mélyhűtött)
• 50 g barnacukor
• 50 g liszt
• 50 g vaj + egy kiskanálnyi vaj
• 20 g darált mandula
• 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Hevítse fel a sütőt 200 °C-ra, kenjen ki 2 tűzálló poharat vajjal és helyezze beléjük az erdei gyümölcsöket. Robotgéppel dolgozza össze a cukrot, a vajat, a lisztet, a fahéjat és a reszelt mandulát, míg egynemű tésztát nem kap, majd öntse az egészet a gyümölcsökre. Süsse 180°C-on 20 percig, majd a forró poharakat óvatosan vegye ki, és hagyja kicsit kihűlni a desszertet, tejszínhabbal, fahéjjal, friss gyümölccsel díszíthetjük.
Hozzászólás zárolva.