Amire titokban minden férfi vágyik: töltött oldalas
Kevés olyan húsétel van, amelyre egy férfi sem tud nemet mondani, de következő receptünk éppen ilyen. Ha kényeztetni akarja párját, akkor próbálja ki, az eredmény önmagáért beszél!
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas,
25 dkg darált sertéshús,
2 zsemle,
2 tojás,
10 dkg gomba,
10 dkg füstölt sonka,
1 fej hagyma,
1 evőkanál olaj,
1 csomag friss zöldpetrezselyem,
só, őrölt bors, majoránna, pirospaprika.
2 evőkanál paradicsompüré,
1 dl bor,
Elkészítése:
A kicsontozott sertésoldalast felszúrjuk, hogy bő hely legyen a tölteléknek. Az olajban a finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit megpirítjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemléket, az apróra vágott sonkát és a zöldpetrezselymet, a pirospaprikát, a majoránnát, valamint a tojásokat. Jól összekeverjük, és megtöltjük vele az oldalast. Hústűvel a végeit lezárjuk, tepsibe tesszük, kívül is sózzuk, borsozzuk, majd leöntve forró zsírral – s közben levével locsolgatva – barnás-pirosra sütjük. Ha kész, kivesszük az edényből, s a pecsenyelébe tesszük a paradicsompürét, a bort s jól összeforraljuk, majd 1 evőkanál liszttel besűrítjük. Átszűrve külön edényben feltálaljuk a felszeletelt oldalashoz, s mellé gombás rizst és zelleres burgonyasalátát kínálunk.
Hozzászólás zárolva.