Egy igazi tavaszi recept húsimádóknak
A tavasz első napjaiban még nélkülözzük azokat a finom, friss zöldségeket, amelyek néhány hét múlva már színt visznek az életünkbe, de addig sem kell nélkülöznünk a tavaszi ízeket. Következő receptünk gyorsan és könnyen elkészíthető, nem fogja megbánni, ha kipróbálja!
Hozzávalók:
6 csirkecomb,
20-20 deka sárgarépa,
karalábé,
zeller,
gomba,
kelbimbó,
15 deka petrezselyemgyökér,
1 zöldpaprika,
3 szál újhagyma,
8 deka vaj,
1 csomag friss, finomra vágott petrezselyemzöld,
majoránna,
kömény,
só és bors ízlés szerint.
Elkészítése: a csirkecombokat sózzuk, és beszórjuk a fűszerekkel. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, majd összekeverjük a felszeletelt újhagymával és a felaprított petrezselyemmel. A zöldség felét az előző este beáztatott római tálba helyezzük, picit sózzuk, és rárakjuk a fűszeres combokat, majd a feldarabolt vajat is rászórjuk. Befedjük a zöldkeverék másik – szintén enyhén sózott – részével, és lefedve közepes lángon körülbelül 40 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.