Facebook hozzászólás
244

Karfiolos-pulykahúsos tepsis kel

A tavaszi, vitaminokban és tápanyagokban gazdag ételek netovábbja, amikor könnyű szárnyasokat egészséges zöldséggel társítunk. Próbálja ki ön is, nem fogja megbánni!

Hozzávalók: 

egy fej karfiol (1 kilós),

1 fej hasonló súlyú kelkáposzta,

40 deka darált pulykahús,

10 deka reszelt sajt,

1 fej vöröshagyma,

5 deka füstölt szalonna,

2 deci tejföl,

2 tojás,

fél evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld,

ízlés szerint só, őrölt bors, kakukkfű, zsálya.

Elkészítése: sós vízben ropogósra előfőzzük a rózsáira szedett karfiolt és a leveleire szedett kelt. Egy edényben kisütjük a felkockázott szalonnát, majd a pörcöket kiszedve a zsírján megfuttatjuk az összevágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, majd készre főzzük. A kellevelek felével kibélelünk egy kivajazott tepsit, rárakjuk a karfiolrózsákat, majd a pörköltet. Befedjük a maradék kellevelekkel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd leöntjük a tojásokkal elkevert tejföllel. Sütőben 20 perc alatt készre sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!