A tavasz és a húsimádók szerencsés találkozása
A friss, zsenge zöldborsó és a sertéssült szerencsés találkozása minden húsimádó álma, következő receptünk könnyű és gyorsan elkészíthető, az eredménnyel pedig biztosan nem fog szégyent vallani!
Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka vagy comb,
só,
őrölt fekete bors,
1-1 mokkáskanál pirospaprika és köménymag,
1 közepes vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg frissen kifejtett zöldborsó,
1 csapott evőkanál finomliszt.
Elkészítése:
A lapockát egészben megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd megsózzuk, megborsozzuk. Ezután a pirospaprikával és a köménymaggal bedörzsölve tepsibe fektetjük. Aláöntünk egy pohárnyi vizet, a megtisztított hagymát és a fokhagymát köré szórjuk, és letakarjuk alufóliával. Sütőben, közepes lángon kb. 1 óra alatt puhára sütjük-pároljuk. Közben a húst saját levével locsolgatjuk, megforgatjuk, elpárolgó levét pótoljuk (nem kell zsírjára sütni). A zöldborsót lábasba szórjuk, ujjnyi vizet öntünk alá és enyhén megsózzuk. Lefedjük, kis lángon puhára pároljuk. Amikor a pecsenye megpuhult, tepsiben összegyűlt szaftját a zöldborsóra szűrjük, ettől kapja meg jellegzetes jó ízét. A lisztet egy kevés hideg vízben simára keverjük és a borsót kissé besűrítjük vele. Tálaláskor a sültet felszeleteljük és a zöldborsóval körülöntjük. Köretnek párolt rizs illik hozzá. Készíthetjük úgy is, hogy 4 szelet sovány sertéshúst kissé kiverünk, megsózzuk megborsozzuk, majd vas- vagy teflonserpenyőben egy kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Utána kicsi vizet aláöntve, lefödve félig megpuhítjuk, majd a zöldborsót is hozzáadva pároljuk meg teljesen.
Hozzászólás zárolva.