Facebook hozzászólás
235

A tavasz és a húsimádók szerencsés találkozása

A friss, zsenge zöldborsó és a sertéssült szerencsés találkozása minden húsimádó álma, következő receptünk könnyű és gyorsan elkészíthető, az eredménnyel pedig biztosan nem fog szégyent vallani!

Zöldborsós sertéssült – kép: Eatsmarter.de

Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka vagy comb,

só,

őrölt fekete bors,

1-1 mokkáskanál pirospaprika és köménymag,

1 közepes vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

50 dkg frissen kifejtett zöldborsó,

1 csapott evőkanál finomliszt.

Elkészítése:

A lapockát egészben megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd megsózzuk, megborsozzuk. Ezután a pirospaprikával és a köménymaggal bedörzsölve tepsibe fektetjük. Aláöntünk egy pohárnyi vizet, a megtisztított hagymát és a fokhagymát köré szórjuk, és letakarjuk alufóliával. Sütőben, közepes lángon kb. 1 óra alatt puhára sütjük-pároljuk. Közben a húst saját levével locsolgatjuk, megforgatjuk, elpárolgó levét pótoljuk (nem kell zsírjára sütni). A zöldborsót lábasba szórjuk, ujjnyi vizet öntünk alá és enyhén megsózzuk. Lefedjük, kis lángon puhára pároljuk. Amikor a pecsenye megpuhult, tepsiben összegyűlt szaftját a zöldborsóra szűrjük, ettől kapja meg jellegzetes jó ízét. A lisztet egy kevés hideg vízben simára keverjük és a borsót kissé besűrítjük vele. Tálaláskor a sültet felszeleteljük és a zöldborsóval körülöntjük. Köretnek párolt rizs illik hozzá. Készíthetjük úgy is, hogy 4 szelet sovány sertéshúst kissé kiverünk, megsózzuk megborsozzuk, majd vas- vagy teflonserpenyőben egy kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Utána kicsi vizet aláöntve, lefödve félig megpuhítjuk, majd a zöldborsót is hozzáadva pároljuk meg teljesen.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!