Facebook hozzászólás
338

Ínycsiklandó vendégváró: Cannelloni

Nem kell Olaszországig utaznunk, hogy ízletes mediterrán ételeket kóstolhassunk, következő receptünk egyszerűen elkészíthető finom főétel, ami vendégvárónak sem utolsó, ha nem szeretné sonkával fogadni a locsolókat.

Hozzávalók: a töltelékhez

50 dkg darált marhahús,

2 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál paradicsompüré,

1 evőkanál olívaolaj,

1,5 dl vörösbor,

kakukkfű, oregánó, só, bors

A mártáshoz:

5 dkg húsos szalonna,

1 kis fej vöröshagyma,

1 evőkanál olaj,

1 gerezd fokhagyma,

3 paradicsom,

1 deci vörösbor,

só, őrölt bors,

4 evőkanál reszelt parmezán.

Tésztalapokat készen vásárolhatunk.

Elkészítése

Atöltelékhez a serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a húst, a paradicsompürét, a bort és a fűszereket. Az egészet összepirítjuk. A készen vett tésztalapokat sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket. Ezután egyenként feltekerjük őket, és kivajazott sütőedénybe egymás mellérakjuk. A mártáshoz a kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk a zsírban a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, s végül a paradicsompürével, a borral és fűszerekkel sűrűre főzzük. A kész mártást ráöntjük a tésztatekercsekre, megszórjuk a parmezánnal, majd a tepsit előmelegített sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad a tésztára.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!