Kecskesajtos saláta Mádról
Az ebben a receptben szereplő kecskesajt tudatos választás: az észak-magyarországi településen ugyanis több kecskefarm is működik, húsa és a tejtermékek ott egész évben frissen fellelhetők.
Friss, zsenge levélsaláták, szárított sonka, krémes kecskesajt, rebarbara, grillezett, karamellizált nektarin bazsalikomos-mentás vinaigrette-tel és pincében érlelt, nyers tehéntejből készült sajttal
A két sajt kivételével az előkészített, megmosott, megtisztított hozzávalókat összekeverjük, ízlésesen egy nagy tányérra halmozzuk, majd a krémes kecskesajtot a zöld halomra pettyezzük és érleltsajt-forgácsokkal díszítjük.
A recept megálmodója, Horváth Gábor séf elmondta: az elmúlt évben a fűszerek és köretek segítségével megidézték Észak-Afrika, India, Thaiföld, Európa konyháját. Idén például többek között pörköltet készítenek, hozzá házi kovászos uborkából készült nyalókát kínálnak. Ehhez is a helyi furmintot kínálják.Horváth Gábor különleges borjú tatárját is ajánljuk figyelmükbe!
Tudjon meg többet a világörökség részét képező mádi borvidékről, ahol a helyi borászok és séfek tudatosan igyekeznek összekapcsolni gasztronómiai kincseiket!
Forrás: Gusteau
Hozzászólás zárolva.