Banános csoda birkózó módra
Barka Emese női birkózó bajnok kedvenc itáliai desszertje, amit olasz származású edzőjétől tanult. Mindig ezzel készül, ha meglátogatják barátai, vagy ő megy vendégségbe. Könnyű, lágy, ízletes, és még gyümölcs is van benne, ami teljesen levette Emesét a lábáról, hiszen az élsportoló igazi gyümölcsrajongó.
Hozzávalók (6 adaghoz):
- 50 dkg mascarpone
- 4 dl tej
- 4 db tojás
- 30 dkg nutella
- 3 ek cukor (bio)
- 3 ek porcukor
- 40 db babapiskóta (manner, 1 doboz)
- 2 nagy db banán
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- A tojásokat különválasztjuk, majd felverjük és a fehérjéhez egy kanál porcukrot adunk, míg a sárgájához egy kanál barna vagy biocukrot.
- Ezt követően összekeverjük a sárgáját a mascarponeval, majd utána mindezt a felvert fehérjével.
- Ha ezzel megvagyunk el is kezdhetjük a tálba rétegezni az összetevőket. A tál aljára egy réteg elkészített mascarpone kerül, majd rá a piskóta, melyet előtte langyos tejbe mártunk. A következő réteg a nutella, melyet egy tejbe mártogatott kanál segítségével könnyebben szét tudunk oszlatni a piskótán.
- Ezután következik a banán, melyet előtte vékony szeletekre vágunk. A banánra jön egy vékony réteg mascarpone, arra ismét egy réteg tejbe mártogatott piskóta, amire végül egy újabb réteg mascarpone kerül már vastagabb rétegben. Majd végezetül a tetejét meghintjük egy kevés kakaóporral.
- A hűtőbe helyezzük és egy pár órán át hagyjuk, hogy a piskóta megpuhuljon és úgymond összeérjenek az ízek. (Én estére szoktam betenni a hűtőbe és reggel egy ínycsiklandó desszert vár.)
Hozzászólás zárolva.