Illatos-aromás jegeskávé
A rántotthús wokban bloggere, Szilágyi Balázs nyerte a Nespresso facebook oldalán indított kávépárbajt. A júliusban 8 gasztroblogger meghívásával indult megmérettetésen a versenyzőknek új, izgalmas kávérecepteket kellett alkotniuk.
A kávérajongóknak az Illatos-aromás jegeskávét tetszett a legjobban, amit krémes fagylalttal és tejszínhabbal ízesített az alábbi recept szerint:
Hozzávalók:
- 2 db Nespresso Indriya kávékapszula
- 1 gombóc (4 dkg) kókusz fagyi
- 1 gombóc (4 dkg) vanília fagyi
- 40 ml sűrű kókusztej
- 30 ml tej
- 1 db zöld kardamom mag
- 20 db koriandermag
- 1/8 tk. (0,6 ml) őrölt fahéj
- 2 g vanília kivonat
- 1 tk. juharszirup + kevés a díszítéshez
- 2-3 db jégkocka
- Fahéjas cukor őrlemény, pirított kókusz chips a díszítéshez
Elkészítés:
A kókusz chipset pirítsuk meg enyhén, maximum 1 percig, nehogy odaégjen, majd tegyük félre. Őröljük finomra a kardamom magját és a koriandert, adjuk hozzá a fahéjat. Tegyük félre a fűszereket is. Botmixerrel habosítsuk egy bögrében a kétféle fagyit, a kókusztejet és a tejet. Ezt is tegyük egy kicsit félre. Főzzük le a két kávét egy külön bögrébe, de nem abba, amelyikben fel fogjuk szolgálni. Keverjük bele a kávéba a fűszereket, a vanília kivonatot, a juharszirupot. Egy 3,5 dl-es üvegpohárba tegyünk 2-3 db jégkockát, és öntsük rá a kávét. Óvatosan öntsük rá a habos fagyikeveréket. A kétféle réteg nem fog teljesen különválni, de azért figyeljünk rá, hogy teljesen össze se keveredjenek. Díszítsük tejszínhabbal, fahéjas cukor őrleménnyel, a pirított kókusz chips-szel és juharsziruppal.
Próbálj ki egy másik érdekességet is itt!
Hozzászólás zárolva.