Diabetikus és tejmentes répás zabkeksz tízóraira
A tanév kezdetével sokunknak okoz naponta fejtörést, hogy változatos, és lehetőleg egészséges falatokkal töltsük fel az uzsonnás dobozt. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa kipróbált receptjeinek egyike gyorsan elkészíthető, és a szeptembertől életbe lépő menza-rendelettel is összeegyeztethető uzsi – az allergiakozpont.hu szerint.
Egészségesebb és változatosabb ételeket ígér a rendelet, mely a közétkeztetőket egészséges alapanyagok használatára, kevés só, cukor és zsiradék tartalmú étrend összeállítására kötelezi. Az új ízeket remélhetőleg a skacok is szívesen fogadják majd!
Diabetikus és tejmentes répás zabkeksz:
- 90g sárgarépa
- 50g apró szemű zabpehely
- 35g zabpehelyliszt
- 20g kókuszzsír
- 1 db tojás
- 1 citrom héja
- 20 g xilit
Elkészítés:
A sárgarépát meghámozod, és apró lyukú reszelőn lereszeled. Hozzáadod a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, az olvasztott kókuszzsírt, majd a tojás segítségével formázható masszát készítesz belőle. Ízesítheted kevés reszelt citromhéjjal és xilittel. Fél órára félre rakod a masszát, majd miután összeállt, 8-10 kis golyót formázol belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakod. Ezután egy kanál segítségével ujjnyi vastag pogácsákká formázod a golyókat. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütöd.
Itt egy másik egészséges falat, de nem uzsira!
Hozzászólás zárolva.