Facebook hozzászólás
199

Kapros, burgonyás süllőleves – Zséda módra

Zséda nem csak remek énekesnő, és jó érzékkel nyúl a divathoz is, de a konyhában is nagyszerűen helyt áll. A Kapjrá kampány keretében, amely a halfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet, egy nagyon egészséges halleves receptjét osztotta meg velünk.

Kép: Zséda a süllőleves ízesítése közben

Hozzávalók (egy nagy tál)

  • 1 kg süllő filé
  • 2 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 10-12 közepes szem burgonya
  • 2 csomag újhagyma
  • 1 liter halalaplé
  • 3 csomag kapor
  • 1 db citrom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 0,5 liter tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés:
A szeletelt újhagymát az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd az alaplével és vízzel felöntve puhára főzzük. Ezután adjuk hozzá a szintén kockázott süllő filét. 1-2 percig főzzük, a citromlével és a fehérborral ízesítjük, a tejszínnel dúsítjuk és a legvégén friss vágott kaporral fűszerezzük.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!