Spenótos sós palacsinta-roll
Sós palacsinta – egészségesebben. Receptünkben mi most füstölt lazaccal töltjük meg, de ahogy a képen is látszik remekül illik hozzá a csirkemelles, házi sajtos, vagy éppen zöldséges töltelék is.
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 300g friss, vagy 450g fagyasztott spenótlevél
- 100g füstölt lazac (de tölthető mással is)
- 2 tojás
- 6 ek teljes kiőrlésű liszt
- 0,5dl kókusztej
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
1. Habverővel verd fel a tojást és a kókusztejet. A lisztet folyamatosan kevergetve add hozzá és ízesítsd sóval , borssal szerecsendióval. Az így készített tésztát hagyd állni 20 percig.
2. Ha friss spenótból készíted, akkor 2 percig lobogó vízben főzd elő, majd alaposan csöpögtesd le. Ha a spenót fagyasztott akkor olvadás után csak csöpögtesd le olvadás után. A spenótot keverd el a tésztával.
3. Süsd ki tapadásmentes palacsintasütőben közepes lángon mindkét oldalát. Ha nincs ilyen serpenyőd, akkor bármilyen megfelel, de minden palacsinta előtte tegyél bele kevés felhevített kókuszsírt. Így biztosan nem ragad le.
4. A kész palacsintát csíkokra vágott lazacfilével (vagy más tetszőleges töltelékkel) töltsd meg, csavard fel és vágd el átlósan.
Ha ízlett, és kíváncsi vagy egy másik karcsúsító finomságra, keresd itt! Ha kedveled a zabot és az almát, akkor próbáld ki ezt a palacsintát is!
Hozzászólás zárolva.