Facebook hozzászólás
746

Négysajtos ínyencség

Nem fog csalódni, aki szereti az olasz konyhát! Jótékonysága abban is áll, hogy nemcsak csirkehúshoz, hanem párolt zöldségekhez is nyugodtan adhatod. Isteni!   

Hozzávalók:

Négysajtos csirkecsíkok sajtmártással fehér tányéron tálalva, Kép: Polákovics Zsófi
Kép: Polákovics Zsófi

 

  • 1 kg csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 8 dkg márványsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dl tejszín
  • bors
  • 1 tk apróra vágott kakukkfű
  • szerecsendió
Elkészítés:

Reszeld le a sajtokat. A csirkemelleket csíkozd fel. Pucold meg fokhagymagerezdeket, vágd apróra. Tégy egy mélyebb serpenyőbe kevés olajat, hevítsd, dobd rá a fokhagymát, majd öntsd hozzá a tejszínt. Forrósítsd fel, majd vedd kicsit kisebbre a lángot, add hozzá a sajtokat, és kevergetve teljesen olvaszd fel a sajtokat. Ízesítsd a sóval, borssal, kakukkfűvel, ízlésed szerint reszelj rá szerecsendiót. Egy kivajazott jénaiba tedd bele a csirkecsíkokat. Öntsd rá az olaszos sajtmártást, fedd le a jénai tetejével vagy alufóliával. Kb. 200 fokon süsd készre úgy 40 perc alatt. Tálald párolt rizzsel. Jó étvágyat!

Ha szereted az olasz ínyencségeket, itt egy toszkán édesség! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!