Négysajtos ínyencség
Nem fog csalódni, aki szereti az olasz konyhát! Jótékonysága abban is áll, hogy nemcsak csirkehúshoz, hanem párolt zöldségekhez is nyugodtan adhatod. Isteni!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 8 dkg márványsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3,5 dl tejszín
- só
- bors
- 1 tk apróra vágott kakukkfű
- szerecsendió
Elkészítés:
Reszeld le a sajtokat. A csirkemelleket csíkozd fel. Pucold meg fokhagymagerezdeket, vágd apróra. Tégy egy mélyebb serpenyőbe kevés olajat, hevítsd, dobd rá a fokhagymát, majd öntsd hozzá a tejszínt. Forrósítsd fel, majd vedd kicsit kisebbre a lángot, add hozzá a sajtokat, és kevergetve teljesen olvaszd fel a sajtokat. Ízesítsd a sóval, borssal, kakukkfűvel, ízlésed szerint reszelj rá szerecsendiót. Egy kivajazott jénaiba tedd bele a csirkecsíkokat. Öntsd rá az olaszos sajtmártást, fedd le a jénai tetejével vagy alufóliával. Kb. 200 fokon süsd készre úgy 40 perc alatt. Tálald párolt rizzsel. Jó étvágyat!
Ha szereted az olasz ínyencségeket, itt egy toszkán édesség!
Hozzászólás zárolva.