Kardra hányt tenger gyümölcsei zölségágyon
Rajongok mindenféle halért, kagylóért, rákért. Ez a recept ennek tökéletes elegye. Még Malajziában láttam először, és örökre a szívembe zárta magát! Nem véletlenül!
Hozzávalók:
- fejenként négy királyrák farka
- fejenként 6 kocka lazac
- 1 fej saláta,vagy kedvenc színes salátalevelek
- olívaolaj
- 2 paradicsom (két embernek)
- 2 kis citrom vagy lime
- só, bors
- fejenként két grillezésre használatos hurkapálcika
Kockázd fel a halat, tisztítsd meg a rákot, ha kell. Sózd, borsozd, citromozd, és öntözd meg kevés olívaolajjal. Picit hagyd állni. Mosd meg a salátát, a paradicsomot, csöpögtesd le, szárítsd meg. A citromot, a paradicsomot vágd négybe, a salátát tépkedd szét. Öntözd meg kevés olívaolajjal. Készítsd el a hal-rák-hal nyársakat, ha szereted, tehetsz közé egy-egy karika póréhagymát is. Tedd grillező vagy egyszerű tepsibe. Öntsd rá a maradék citromos olajat, és időnkénti forgatás közben süsd készre. Halmoz egy tányérra salátát, keresztben tedd rá a tenger nyársra tűzött gyümölcseit, és JÓ ÉTVÁGYAT! Nem árt még egyszer meglocsolni a citromlével!
Ha kedveled a tenger gyümölcseit, itt az egyik kedvencem, a paela! Bátran próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.