Fokhagymás bőrös karaj rozmaringgal, sült krumplival
Tudjátok mi a közös Bangó Margitban és bennem? Ugyanabba a kispesti hentesüzletbe járunk vásárolni! Csodálatos az áru, a kiszolgálás, és mindig ajánlanak nekem valamit a „fiúk”! Így ugrott be konyhámba a minap az a négy szelet bőrös malackaraj, amit csak finoman szabad elkészíteni! Élvezet volt minden falat!
Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 4 szelet bőrös karaj
- 1 tk frissen őrölt bors
- 1 ek (frissen összevágott) rozmaring
- 1/2 ek zsálya
- 2 ek fokhagyma
- 1,5 dl fehér bor
- 1 ek nagy szemű tengeri só
Elkészítés:
Keverd össze a fűszereket. A bőrös részt óvatosan, 1 cm-enként vágd be, de ne a húsig! A szeleteket alaposan dörzsöld be a fűszerekkel, és hagyd így 2-3 órán át. (Vagy kezd ezzel a napodat, ha ebédet szeretnél belőle, vagy előz ő este készítsd elő az egészet!) Tégy zsiradékot egy jénaiba, és tedd a sütőbe. Melegítsd fel a sütőt 220 fokra. Ha jó forró, kesztyűvel kiveszed a jénait, és belefekteted a húsokat. Tető nélkül így sütöd 20 percig, de közben egyszer megfordítod. Ezután 150 fokra visszaveszed a sütő melegét, kibontasz egy üveg fehér bort. Kortyolsz egyet, mert az jól esik egy meleg konyhában, majd adsz egy másfél decit a húsnak is. Fedd le, és még 50 percig süsd, hogy teljesen megpuhuljon.
A negyedévi „hűtőtakarításkor” találtam a jégen két adag héjas burgonyát, azt sütöttem ki hozzá. Saláta, és már kész is! Tetejét díszítsd apróra vágott petrezselyemmel! Nem fogytunk le, de isteni finom volt! A „maradék” bor sem veszett kárba! Ha ízlett, itt egy másik tepsis csoda! Szerintem Katus Attila biztosan nem ajánlja a tavaszi tréninghez…
Hozzászólás zárolva.