Házi hagymás rostélyos Márti konyhájában
Hagymát eszem hagymával…! Emlékeztek Scneider Mátyás fuvarozó küzdelmére Schneiderné őnagyságával és nem utolsó sorban Hyppollittal, a lakájjal? A második magyar hangosfilm sikere ma is töretlen. Vicces, hogy a mozi forgatására egy német cég bérelte a stúdiót és a felszerelést. A szerződésben benne volt, hogy amint felvette a német stáb a napi anyagot, magyar színészekkel magyarul is leforgatják ugyanazt. Annyira nem bíztak a sikerben, hogy még a lámpákat sem állították át az alkotók. A német variáció hetek alatt megbukott. Nálunk még ma is fogalom Kabos, Csortos, Haraszti Mici, a hagyma és még sokan mások!…
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- fél kg marhafelsál
- 5 nagy fej vöröshagyma
- fél kg krumpli
- mustár
- flekken fűszerkeverék
- olaj, vaj, bors, só
Elkészítés:
A fűszereket jól keverd össze, majd kend be vele alaposan a négy szelet húst. Hagyd így állni legalább egy órát, de az se, ha már előző nap befűszerezed. A szeleteket bőséges, forró olajban süsd ki, majd tedd át egy másik edénybe, és kevéske vízzel lassan párold puhára! A hagymákat csinosan karikázd fel, de se túl vékony, se túl vastag ne legyen, majd sózd le. Végy egy panírozáshoz is használható tálat, tégy bele sima lisztet, és forgasd meg benne a hagymakarikákat, de csak annyira, amennyit épp felvesz!. Több „tételben” dobd forró olajba, és süsd ki. Végy egy jénait, béleld ki papírtörölközővel, és dobd bele a kész karikákat. (Előtte nem árt, ha bekapcsolod a sütőt, hogy ott tartsd melegen a karikákat, amíg a többi „alkatrész” el nem készül!) Vágd a krumplit kockára, olajos vajban süsd ki, és ha a hús is megpuhult, jöhet a tálalás, a hagyma a hagymával… Adj hozzá bőven mustárt!
Nem árt, ha egy finom salátát is kínálsz hozzá, itt az én ötletem!
Hozzászólás zárolva.