Egyszerű köménymagos levesem
A köménymag már a XIII. században elterjedt Európában. Szerencsés növény, mert szinte mindenütt megterem. Bélrendszeri gondok gyógyítására kiváló. Segíti a gyomorsav termelődését, ezért például étkezés előtt, csak úgy magában is ehető. Kiváló görcsoldó, és puffadás ellen is jó.
Hozzávalók:
- 1,5 ek olaj
- 2 dkg liszt
- 1/2 kk köménymag
- pirított zsemlekockák vagy levesgyöngyök
- só
- pirospaprika
Elkészítés:
Készíts sötét zsemleszínű mártást, és dobd rá a köménymagot. Pirítsd 1-2 percig. Paprikázd be, és gyorsan engedd fel hideg vízzel. Főzd kb. 15 percig, majd szűrd le. Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálald! Jó étvágyat!
Ha maradt még egy kis levesgyöngy, készíts másnapra egy fehérboros póréhagyma levest!
Hozzászólás zárolva.