Hagyományos házi céklasaláta Mártinál
Soha nem felejtem el anyukám örömét, amikor annak idején valahol külföldön megvettük az első hullámos élű kését – eredendően kifejezetten a cékla szeleteléséhez. Azóta persze nekem is van, és imádom, mert más célt is szolgál. A cékla pedig számomra az első számú savanyúság – még akkor is, ha leve soha nem jön ki semmiből!
Hozzávalók:
- cékla
- salátalé
- köménymag
- reszelt torma
Elkészítés:
Főzd vagy inkább süsd meg a céklákat. (A sütés után ízletesebb!) Ha megpuhult, dobd gyorsan hideg vízbe, mert akkor könnyebben lejön a héja. (Hústűvel ellenőrizd! Ha könnyen belemegy, már puha!) Hámozd meg, majd szeleteld fel – használj hullámos vagy bármilyen más, díszítő kést. Tedd üvegekbe, add hozzá a köménymagot, a tormát. Irány a hűtő pár napig! Isteni nyári savanyúság!
Hozzászólás zárolva.