Márti-féle kapormártás
Maga a nyár üzenete a kapor. Most kaptam a szomszédból egy egész kazlat! Egy része irány a kovászos uborkába, a másik, nos mártást varázsoltam belőle. Natúr tarjaszeletet és petrezselymes újkrumplit kínáltam hozzá. Remek lett! Igazi, vasárnapi, nyári fogás kerekedett belőle. Még most a számban érzem az ízét!
Hozzávalók:
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor friss kapor
- 2 ek olaj, vagy ennek megfelelő margarin
- 1 dl 20 %-os főzőtejszín
- 5 dl hideg húslé
- 1 tk kristálycukor
- 3-4 csepp citromlé
Elkészítés:
Vágd apróra a hagymát, és tedd ugyanezt a kaporral is. A zsiradéklból és a lisztből készíts világos rántást, majd add hozzá a hagymát, majd a kapor kétharmadát. Engedd fel a húslével (én éppen csontlevest főztem, és annak levéből vettem el vagy bő két merőkanálnyit), vagy ha ez nincs adj fozzá fél liter vizet, és dobj bele egy leveskockát. Főzd vagy 10 percig, majd öntsd az egészet a turmixgépbe. Öntsd hozzá a citromlevet, add hozzá a cukrot, a tejszínt, az 1/3 kaprot, és ha kell picit még megsózhatod. Újra jöhet a tűzhely, és lassan épphogy csak főzd fel.
Hozzászólás zárolva.