Linzer rózsa
A sütemények legmegszokottabb alapanyagai a liszt, a vaj, a tojás és a cukor. Ehhez a dekoratív sütihez sem kell ennél több. Kávé, tea mellé csodálatos!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
2 db tojás
15 dkg margarin
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk. Három darabot függőlegesen egymás mellé tesszük úgy, hogy kicsit egymásra érjen. Feltekerjük, és középen elvágjuk. Amíg el nem fogy a tészta, addig szaggatunk és tekerünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük kb. 10-15 perc alatt. Fahéjas porcukorral meghintjük.
Hozzászólás zárolva.