Fokhagymás egyben sült oldalas
Csodaszép friss sertéshúst vásároltam, ilyenkor a friss vágásból teletankolom a fagyasztót. Oldalast már olyan régen sütöttem, hogy kellőképpen itt volt az ideje egy újabb adag megsütésének. Előző este alaposan besóztam, fűszerekkel bedörzsöltem, másnap reggel pedig lassú tűzön porhanyósra sütöttem nádudvari sütőtálon.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az oldalast mindkét oldalán alaposan besóztam, a fűszerek keverékével alaposan bedörzsöltem majd egy éjszakát hűtőben pihentettem. Reggel egy kevés zsiradékot tettem a nádudvari cseréptál aljába, az oldalast felállítva beletettem, egy kenderzsineggel átkötöttem , 5-6 gerezd pucolt fokhagymát mellédobtam és lassan – 150-160 fokon – alsó felső sütéssel puhára, omlósra sütöttem. A végén feltettem a hőfokot 180 fokra, kicsit megpirítottam a külső részeket. Szaftos, omlós, ízekben gazdag sültet készítettem. Petrezselymes burgonyát és csemegeuborkát kínáltam mellé. Ilyen ínycsiklandó sorok után nincs mást tennünk, mint Pammer Livi tanácsára előkapni a nádudvari cseréptálat! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.