Uborkabólé macskajajhoz
Uborkánk a sárgadinnye rokona, már i.e. 10 ezer évvel termesztették a Himalája déli lejtőin. A rabszolgatartó Egyiptomban uborkát adtak a kőfejtőkben dolgozóknak, hogy azzal oltsák szomjukat. Ez a recept is egyfajta szomjoltásul szolgál, de tudd, hogy üdébbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt, és a reumatikus panaszok ellen is használ. Egyszerűen imádom!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágd le az uborka két végét, és kóstold meg, nem keserű e? Ha rendben, hámozd meg, és tökgyalun vagy elektromos szeletelőn szeld vékony karikákra. Tedd mély tálba, reszeld rá a citrom héját, és add hozzá a porcukrot. Takard le, mehet a hűtőbe fél órára. Most adjuk hozzá a bort, és tálalásig mehet vissza a hűtőbe. Ha inni készülsz, szűrd le, add hozzá az ásványvizet, és kész. Frissítő, kissé kesernyés, de remek ital – a másnaposoknak is! Egészségedre!
Hozzászólás zárolva.