Citromos, fokhagymás karaj paradicsomos gerslivel
A legjobb rántott hús szerintem karajból készíthető, de számtalan, ízletesebbnél ízletesebb ételt készíthetünk a sertés ezen nemes részéből. Mutatjuk, Csaba hogyan készíti.
Hozzávalók:
60 dkg seréskaraj
1 nagyobb citrom
4 egr. fokhagyma
oregánó
bors, olaj
20 dkg gersli (árpagyöngy)
3 db paradicsom (35-40 dkg)
1 db alma (jelen esetben Golden)
2 db babérlevél
só
olívaolaj
Elkészítés:
A karajt felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk.
A citrom levét egy tálba facsarjuk, zúzott fokhagymát adunk hozzá, megborsozzuk, oregánóval ízesítjük, és olajjal (kb. 1,5 dl) alaposan összekeverjük. Ebbe a pácba helyezzük jól beleforgatva, beletapicskolva, a karajszeleteket; minimum fél, de akár egy napig is hűtőben pihentetjük. Grill serpenyőben szépen megsütjük.
A gerslit egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd sós, babérlevéllel ízesített vízben „pattanós” puhára főzzük.
Az almát és a paradicsomot felkockázzuk és olívaolajon megrottyantjuk, de ne főzzük túl pépesre, aztán a megfőtt, leöblített gerslit hozzákeverjük, és összemelegítjük, szükség szerint sózzuk. Csaba többi receptje itt olvasható.
Töltött karaj variáció számtalan van, ezt a sonkával, sajttal töltöttet kipróbálásra ajánlom, a sajt egyszerűen eltűnik belőle, de nem megy messzire, hanem beszívódik a húsba. Egyszerűen isteni! Receptje a képre kattintva olvasható.
Hozzászólás zárolva.