Facebook hozzászólás
1 010

Citromos, fokhagymás karaj paradicsomos gerslivel

A legjobb rántott hús szerintem karajból készíthető, de számtalan, ízletesebbnél ízletesebb ételt készíthetünk a sertés ezen nemes részéből. Mutatjuk, Csaba hogyan készíti.

Citromos, fokhagymás karaj, Kép: Steffel Csaba
Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

Hozzávalók:
60 dkg seréskaraj
1 nagyobb citrom
4 egr. fokhagyma
oregánó
bors, olaj
20 dkg gersli (árpagyöngy)
3 db paradicsom (35-40 dkg)
1 db alma (jelen esetben Golden)
2 db babérlevél

olívaolaj

Elkészítés:
A karajt felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk.
A citrom levét egy tálba facsarjuk, zúzott fokhagymát adunk hozzá, megborsozzuk, oregánóval ízesítjük, és olajjal (kb. 1,5 dl) alaposan összekeverjük. Ebbe a pácba helyezzük jól beleforgatva, beletapicskolva, a karajszeleteket; minimum fél, de akár egy napig is hűtőben pihentetjük. Grill serpenyőben szépen megsütjük.
A gerslit egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd sós, babérlevéllel ízesített vízben „pattanós” puhára főzzük.
Az almát és a paradicsomot felkockázzuk és olívaolajon megrottyantjuk, de ne főzzük túl pépesre, aztán a megfőtt, leöblített gerslit hozzákeverjük, és összemelegítjük, szükség szerint sózzuk. Csaba többi receptje itt olvasható.

Egyben sült töltött karaj, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Töltött karaj variáció számtalan van, ezt a sonkával, sajttal töltöttet kipróbálásra ajánlom, a sajt egyszerűen eltűnik belőle, de nem megy messzire, hanem beszívódik a húsba. Egyszerűen isteni! Receptje a képre kattintva olvasható.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!