Szerencsehozó tőkehalam sörtésztában
Szerencshozónak számít szilveszterkor a hal is! A tőkehal, a ponty és a hering a legalkalmasabb ilyenkor az imádatra. A legtöbb országban azt mondják, ahány pikkely, annyi pénzérme hull majd a családra. Ez egy olyan recept, amit több változatban egész Nyuga-Európában sokan ismernek, és Te is gyorsan összedobhatod még a buli előtt! Legszívesebben sört ajánlanék hozzá, de ilyenkor ugyebár azt iszik, mindenki, amit szeret. Ha valaki pezsgőzik, annak azt üzenem, ne felejtsen el egy kicsit a padlóra is önteni. Ha így tesz, a hagyomány szerint jövőre dőlni fog a pénz!
Hozzávalók négy éhes szilveszterezőnek:
- 80 dkg tőkehalfilé
- 3 db tojás
- liszt (amennyit felvesz)
- ételízesítő (ízlés szerint)
- ½ liter sör
- 2 dl jégkocka
Elkészítés:
Először is készítsünk a lisztből, a tojásból, a jégből és a sörből sörtésztát. Az alapanyag maradjon hideg, hogy ne szívja meg magát olajjal. A megtisztított halat nagyjából 5 centis darabokra kell vágni, majd ételízesítővel megszórni. Az így előkészített haldarabokat alaposan forgassuk lisztbe, ezután a sörtésztába. Bő, forró olajban kell sütni. Kb. 10 perc alatt kész! Sültkrumplival fokhagymás majonézzel illetve fokhagymás, majonézes káposztasalátával is tálalhatod. BUÉK!
Hozzászólás zárolva.